Fryslân Boppe voor Werk en Vakmanschap

20 april 2016

DRACHTEN / HEERENVEEN – Friese werkzoekenden, ondernemers en overheden raken steeds meer overtuigd van de kracht van Werk en Vakmanschap. Een jaar geleden is besloten om vanuit de vestiging Groningen een nieuwe impuls te geven aan Friesland. Nu begint dat vruchten af te werpen.

Consultant Mirjam Jager wordt een bekende verschijning op beurzen en andere manifestaties in de elfstedenprovincie. Op 14 april was ze in Drachten bij het drukbezochte evenement ‘Werkvloer’. Vele honderden mensen die op zoek zijn naar een baan meldden zich daar om contacten te leggen met bedrijven en arbeidsbemiddelaars.

“Het was een heel divers gezelschap, jong en oud, en niet alleen mensen zonder baan. Ik heb er ook vertegenwoordigers van gemeenten gesproken. En managers van bedrijven die klant bij ons zijn. Dat is goed voor de contacten. Zo kwamen spontaan nieuwe vacatures binnen. Verder heeft het een aantal vervolgafspraken met werkzoekenden opgeleverd. Die gaan we voorstellen bij bedrijven.”

Vijf dagen later, op 19 april, was Mirjam Jager in de prachtige ambiance van het Abe Lenstra-stadion aanwezig bij de manifestatie ‘Vergroot je kans op werk!’ voor jongeren tot 27 jaar. Ze konden er alles te weten komen over vaste of tijdelijke banen, bijbanen en leer-werkplekken. De belangstelling was wat kleiner, maar de bezoekers die er waren, waren positief.

Het was de eerste keer dat Werk en Vakmanschap op deze beurs stond. Mirjam Jager ziet ‘Vergroot je kans op werk’ als een belangrijk netwerkevenement, dat zeker bijdraagt aan de naamsbekendheid van Werk en Vakmanschap. “Ook onze aanwezigheid in Heerenveen en de samenwerking met de gemeente vragen om een vervolg. Daar gaan we zeker werk van maken.”