Gastles is prima voorbereiding op stage of werk

22 maart 2018

Goede werknemersvaardigheden zijn belangrijk om succesvol te zijn in je werk of stage. Er wordt dan namelijk van je verwacht dat je zo zelfstandig mogelijk werkt, afspraken nakomt, kwaliteit levert, samenwerkt en duidelijk communiceert. Guy Somers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, was gisteren op het Citaverde College in Nederweert. Samen met zijn collega Nick Tulling verzorgde hij een gastles Werknemersvaardigheden voor VMBO-leerlingen niveau 4 met het uitstroomprofiel techniek.

“Deze leerlingen zitten in hun laatste jaar en beginnen aan een MBO-opleiding. Of ze nu een BOL- of BBL-opleiding gaan doen, ze komen voor het eerst bij bedrijven over de vloer. Het is belangrijk om ze ervan bewust te maken, dat dit iets anders is dan school. Met andere woorden, werkgevers verwachten iets van ze”, legt Guy uit. Hij is enthousiast over de manier waarop hij en zijn collega Nick ontvangen werden. “De leerlingen deden goed mee. Het is leuk om te doen, zeker als het lukt om persoonlijke ervaringen uit te wisselen.”

Certificaat
De leerlingen zelf hebben heel wat geleerd. En dat kunnen ze voortaan bewijzen ook. Iedereen ontving na afloop een certificaat. “Dit komt van pas bij hun eerste sollicitaties”, aldus Guy. “Ze kunnen het meesturen met hun CV. Wellicht geeft het ze een streepje voor.”