Gelderse jongeren op banenjacht

01 juli 2016

NIJMEGEN – Een drukte van belang, donderdag 30 juni op de Werkmarkt voor jongeren in het Rijk van Nijmegen. Honderden werkzoekenden, jonger dan 27, lieten zich infomeren over toekomstmogelijkheden.

Het regionale Werkbedrijf had de manifestatie georganiseerd. Tal van ondernemingen in zeer uiteenlopende branches – van beveiligings- tot hoveniersbedrijven – presenteerden zich in stands. De bezoekers konden ook aan de slag, bij voorbeeld bij sollicitatieworkshops en trainingen.

In de sector techniek was Werk en Vakmanschap een van de prominente exposanten. Lex Jansen en Kevin Grapperhaus van de Nijmeegse vestiging van Werk en Vakmanschap bemanden de stand, waarin ze de talenten met een aantal zeer aantrekkelijke leer-werkplekken kennis lieten maken.

“Hoewel we ook hier merken dat de economie aantrekt, zijn er toch nog veel jonge mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zoeken naar werk. We hebben schoolverlaters gesproken, maar ook mensen die al enkele jaren geleden hun middelbare beroepsopleiding hebben afgerond. Ze hebben soms niet helemaal de juiste achtergrond voor het technische beroep dat ze het liefst willen uitoefenen. Een leer-werkplek kan voor deze gemotiveerde mensen de juiste stap in hun loopbaan zijn”, weet Lex Jansen heel goed.