Goed inzicht in competenties

18 mei 2018

“In het verleden gaven we iemand gewoon een kans, als we dachten dat hij in staat was om door te stromen. Maar dat liep natuurlijk wel eens uit op een teleurstelling. Om die reden ben ik er voorstander van om vooraf een assessment te doen. Werk en Vakmanschap heeft dit voor ons opgezet. De eerste reacties zijn enthousiast.”

Theo Janssen werkt als plantmanager bij Inashco in Maastricht. Dit bedrijf, met vijfentwintig werknemers, recyclet bodemassen. Voor de instroom van nieuwe medewerkers wordt samengewerkt met Werk en Vakmanschap. Recent is Werk en Vakmanschap ook geselecteerd om een online assessmentprogramma te ontwikkelen.

 

Online assessment

“We zijn samen aan de slag gegaan met het bepalen van de competenties en vaardigheden”, legt Janssen uit. “Het assessmentprogramma kunnen we op verschillende manieren inzetten. In onze organisatie komen medewerkers te weinig voor hun mening uit. Door willekeurig enkele medewerkers uit te nodigen voor het assessment, hebben we goed in beeld gekregen hoe we dit kunnen verbeteren. Werk en Vakmanschap heeft hiervoor een uitgebreid rapport samengesteld en aangegeven waarop we kunnen letten. Dit gebeurde zowel in gesprekken met HRM als met de individuele werknemers. Het assessment geeft uiteraard ook inzicht in wat medewerkers in hun mars hebben. We kunnen zo helder krijgen welke operators kunnen doorstromen naar lead operator. Ik ben enthousiast over dit instrument. En hoewel de medewerkers er in eerste instantie wat huiverig tegenover stonden, is inmiddels iedereen enthousiast.”

 

Dit artikel is verschenen in de april editie 2018 van ons vakblad Vakkennis.