‘Heel erg tof dat Stedin mensen een kans geeft’

03 oktober 2019

Gitte Bossers vindt dat ze het getroffen heeft. Haar baan als intern werkbegeleider voor nieuwe medewerkers bij Stedin is haar op het lijf geschreven. “Ik had lange tijd een Wajong-indicatie en door dat ‘stempel’ kreeg ik weinig kansen. Ik werkte in Het Kasteel bij Sparta tot een jobcoach me in contact bracht met Werk en Vakmanschap. Zij én Stedin gaven me direct het vertrouwen.”

Stedin is netbeheerder voor gas en elektriciteit in Zuid-Holland, Utrecht, regio Amstelland, Kennemerland en Noordoost-Friesland. Mark Armitage, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap, wist dat Gitte mogelijk kon starten als assistent-monteur gas en stelde haar bij Stedin voor. “Het was sowieso leuk om Mark te spreken. Hij had jaren terug mijn man aan een baan geholpen. Wat fijn is, is dat Mark me enorm motiveert. Als ik weer een stap gemaakt heb, complimenteert hij mij. Dan ben ik supertrots: weer een mijlpaal behaald.”

 

Assistent-monteur gas

Over het werk als assistent-monteur gas, is Gitte direct enthousiast. “Ik heb veel van collega’s geleerd, want het was echt helemaal nieuw voor mij. Ik werd gelukkig snel opgenomen in de groep. Het zijn ook allemaal superleuke collega’s. Het werk bevalt goed en wel om verschillende redenen: je werkt met mensen, je bent met je handen bezig en je moet klanten geruststellen, bijvoorbeeld in geval van een gaslek. Het allerleukste is het als dat lukt en mensen blij zijn dat het probleem is verholpen.”

 

Helpen en begeleiden

Hoewel Gitte het werk als assistent-monteur enorm waardeerde, lagen haar ambities elders. “Ik heb vroeger een opleiding Pedagogiek gedaan. Die kennis, gecombineerd met mijn ervaringen als Wajonger, zet ik binnen Stedin graag in voor nieuwe collega’s die mogelijk met een ‘rugzakje’ binnenkomen. Ik heb inmiddels het certificaat Intern Werkbegeleider behaald. Binnenkort ga ik op voor een rijbewijs BE, zodat ik in een bus met een aanhanger vol gereedschap kan rijden. Dan kan ik op stap met de nieuwe collega’s die starten met een proefplaatsing, bijvoorbeeld om gas- en elektrakastjes te onderhouden. Het leukste onderdeel vind ik dat ik ze op allerlei andere manieren kan helpen en begeleiden, bijvoorbeeld met het regelen van zaken rondom het werk. Ik kan mijn ervaringen zo op een positieve manier inzetten voor anderen.”