´Hij heeft mijn technische genen´

09 februari 2018

Bij de familie De Smit in het Zeeuws-Vlaamse Sint Kruis wordt er tijdens iedere avondmaaltijd volop over techniek gesproken. Hoe kan het ook anders, met een vader die bij de technische dienst van Elocoat werkt en een zoon die aan de slag is bij Arentis. Twee generaties en allebei aan het werk via Werk en Vakmanschap in Terneuzen.

“Hij heeft mijn technische genen”, lacht Peter (60). Maar zijn zoon (20) heeft inmiddels veel meer aan hem te danken. Peter wendde zijn goede contacten met Werk en Vakmanschap aan om zijn zoon Rob aan een uitdagende technische functie te helpen. “Rob heeft de bol-opleiding Maintenance niveau 4 gedaan. Omdat hij graag wilde gaan werken, heb ik Annemiek Drijdijk, consultant bij Werk en Vakmanschap in Terneuzen, gevraagd naar zijn kansen. Dat waren er heel wat.”

 

Binnen een week zeven keuzes

Rob is op advies van zijn vader op gesprek gegaan bij Werk en Vakmanschap. “Toen ging het heel snel. Binnen een paar dagen kon ik bij maar liefst zeven potentiële werkgevers op gesprek. Ik ben overal geweest en heb me goed laten informeren. Het waren totaal verschillende bedrijven; van loonbedrijf tot onderhoudsbedrijf en een verhuurbedrijf zoals Arentis.” Peter vult aan: “We hebben nadien alle mogelijkheden uitgebreid besproken. Mijn advies aan Rob was: kijk niet naar waar je het meeste verdient, maar kies voor het bedrijf waar je je het beste thuis voelt.”

 

Toekomstperspectief

Rob koos uiteindelijk voor de monteurs-functie bij Arentis. Hij is erg blij met de baan. Het onderhoud aan de hoogwerkers, aggregaten en andere industriële machines bevalt hem goed. De perspectieven zijn veelbelovend. “Als Arentis tevreden is, krijg ik na zes maanden een vast dienstverband. Verder kan ik verschillende cursussen volgen, zodat ik op termijn als buitenmonteur aan de slag kan.”

 

Tell-a-friend

Peter is blij voor zijn zoon en de kansen die hij krijgt. Leuk daarbij is dat hij met het aanmelden van Rob, zelf heeft kunnen profiteren van de Tell-a-Friend actie van Werk en Vakmanschap. Zo kreeg hij een Fonq cadeaukaart, toen Rob op gesprek kon bij geïnteresseerde opdrachtgevers. En toen Rob zijn proeftijd door was, ontving Peter een bonus. “Natuurlijk heb ik het daar niet voor gedaan, maar leuk is het wel.”