Hoe is het met… Vilja Huisman

13 februari 2019

Europastry in Oldenzaal? Aanvankelijk had Vilja Huisman (50) nog nooit gehoord van deze succesvolle producent van donuts en croissants. Hier werken ruim tweehonderd medewerkers. Hun producten worden verkocht in Nederland en Duitsland, maar ook andere Europese landen en Noord- en Zuid-Amerika. Toch grijpt ze de kans met beiden handen aan. En met succes. Inmiddels is zij shiftleader en volgt zij een opleiding voor leidinggevende. Dat Vilja nog elke dag blij is met haar keuze voor Europastry, is duidelijk. Het enthousiasme en het plezier spatten van haar af. “Ik ben blij dat Werk en Vakmanschap mij heeft begeleid naar deze baan!”

Als Vilja’s contract bij haar voormalige werkgever eindigt, zet ze haar cv online. Ze wordt direct benaderd door Werk en Vakmanschap. Tijdens het intakegesprek bespreekt consultant Emiel Luimes met haar de mogelijkheden bij Europastry.  

Volop aandacht

Vilja start als operator, bij de ‘bakkerij’ waar de croissants worden gemaakt. Het bevalt haar direct goed. Ze wordt ingewerkt door een collega van het Spaanse moederbedrijf. De kennis die zij zo opdoet, brengt ze vervolgens weer over op nieuwe collega’s. Bij Europastry zien ze dat dit haar goed afgaat. Na een tijdje geeft haar leidinggevende aan dat ze meer in haar zien. “Dit kenmerkt Europastry”, zegt Vilja. “Er is aandacht. Je wordt gezien.”

Doorgroeimogelijkheden

Vilja krijgt de kans om door te groeien, eerst naar senior operator, later naar shiftleader. Ook krijgt ze een vast contract. Als shiftleader is ze verantwoordelijk voor de productie en het verpakken van croissants. Ze stuurt een team van negen operators aan. Dit team heeft ze zelf ingewerkt en opgeleid. “Het geeft me veel energie om te zien dat zij zich goed ontwikkelen.” Sinds vorig jaar volgt Vilja samen met enkele collega’s een opleiding tot leidinggevende. Dit brengt haar veel: de stof is afgestemd op de praktijk en ze kan met haar collega’s sparren over zaken waar ze tegenaan loopt. Ook het motiveren en begeleiden van medewerkers komt aan bod. Zelf vindt ze het belangrijk om goed te luisteren. Ze gaat regelmatig met haar collega’s in gesprek. “Het is niet altijd mogelijk om gelijk iets met de ideeën van anderen te doen, maar ik kom er altijd op terug. Zo werkt Europastry ook. Men is bereid je verder te helpen, als je laat zien dat jij dat ook wil.”

Carrièrekansen

Europastry is een groeiende organisatie. Ook in de komende jaren zijn nog veel goede operators nodig. Vilja: “Waarom je voor deze organisatie zou kiezen? Mijn ervaring bewijst dat Europastry je veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden biedt, mits je natuurlijk zelf laat zien dat je ook echt vooruit wil. Je kunt hier alle kanten op; er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren. Het is voor mij, samen met mijn team, elke dag een uitdaging om het product zo goed mogelijk af te leveren, met een soepel lopend proces en zo min mogelijk stilstand.”