‘Ik heb mijn doel bereikt’

26 augustus 2019

“Het is me gelukt dat te bereiken wat ik destijds voor ogen had: een opleiding en een baan in de elektrotechniek. Werk en Vakmanschap is een fijne club om mee te werken. Zij én de collega’s van Wienerberger begeleiden me goed.”

Fons Maessen (24) besloot twee jaar geleden zijn cv op Nationale Vacaturebank te zetten. Hij had weliswaar werk, maar hij ambieerde meer. Met een diploma Vliegtuigtechniek niveau 4 op zak, wilde hij graag nog een studie doen en het liefst richting elektrotechniek. Die mogelijkheid diende zich aan toen consultant Leon Senden van Werk en Vakmanschap contact opnam. “Ik heb uitgebreid kunnen vertellen wat ik zocht. Ik wilde nadrukkelijk een bbl-opleiding. Ik werkte immers al en volledig terug de schoolbanken in, zag ik niet zitten.”

Detachering

Leon doet Fons een voorstel dat hij met beide handen aanpakt. Hij gaat, via Werk en Vakmanschap, de verkorte bbl-opleiding Technicus Service & Onderhoud Elektrotechniek volgen. “Ik werk nu bij Wienerberger. Dit is wereldwijd de grootste producent van keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Dat ik gedetacheerd word via Werk en Vakmanschap, vind ik top. Als ik deze zomer mijn diploma behaal, krijg ik direct een vast contract bij Wienerberger.”

Werken en leren

Bij Wienerberger werkt Fons bij de technische dienst. Als elektrotechnicus houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met storingen, modificaties en het aansluiten van nieuwe installaties. “Het werk is bijzonder afwisselend. Bovendien heb ik veel vrijheid. Signaleer ik iets wat beter kan, dan meld ik het en mag ik het vaak ook direct uitvoeren. Sinds februari dit jaar heb ik ook af en toe storingsdienst. Dat betekent dat ik dan ’s avonds en in het weekend verantwoordelijk ben voor het oplossen van storingen.” De combinatie van werken en leren levert Fons weinig problemen op. “Ik krijg genoeg ruimte voor mijn praktijkopdrachten. Verder komt Leon regelmatig langs. Ik kan alles vragen en zit ik echt ergens mee, dan maken we een afspraak om elkaar even te zien.”