Informatie over banen en stages

29 november 2018

De stage- en banenmarkt afgelopen dinsdag op het ROC Mondriaan in Den Haag was bedoeld om met name technische leerlingen op weg te helpen. Consultant Annemarie Loeters was namens Werk en Vakmanschap Leiden aanwezig. Zij heeft een groot aantal leerlingen gesproken en kwam zelfs enkele bekenden tegen: jongens die komend jaar een bbl-traject starten en regionale opdrachtgevers.

Naast de leerlingen uit de verschillende schooljaren ontmoette Annemarie ook enkele statushouders, die momenteel bezig zijn met het behalen van niveau 1. “Een aantal van hen toonde interesse om daarna door te gaan met een technische bbl-opleiding op niveau 2.”

Technische bbl-trajecten

Voor een aantal leerlingen was Werk en Vakmanschap een onbekende naam. Een kans dus voor Annemarie om de uitgebreide dienstverlening te belichten. “Ik heb jongeren gesproken, die de overstap overwegen van bol naar bbl. Wij kunnen dat begeleiden, onder andere door een passende leerwerkbaan te vinden. Doordat ook flink wat opdrachtgevers aanwezig waren, kon ik de jongeren goed duidelijk maken waar ze eventueel aan de slag zouden kunnen gaan. Ik hoefde als het ware maar te wijzen naar de stands van de buren. Wat ik erg leuk vond, was dat ik ook wat jongens ontmoette die de keuze voor Werk en Vakmanschap al hebben gemaakt. Zij starten in januari via ons met een technische bbl-opleiding.”