Informatieve lunchbijeenkomst met Saxion en bedrijfsleven

15 april 2019

Vorige week organiseerde Werk en Vakmanschap Enschede samen met Saxion Parttime School een lunchbijeenkomst voor het bedrijfsleven in Twente. Het doel van deze bijeenkomst was werkgevers informeren over de technische deeltijdopleidingen en modules bij Saxion Parttime School. Werk en Vakmanschap deelde de praktijkervaringen met het inzetten van trainees op technische vacatures. Peter van der Velden, voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap, opende de bijeenkomst.

Consultant Marieke Bekkers kijkt met een goed gevoel op de bijeenkomst terug. De belangstelling vanuit het bedrijfsleven was groot. Hierdoor ontstond een gemoedelijke, geanimeerde bijeenkomst. Marieke schetst de achtergrond van de bijeenkomst. “Je kunt de bijeenkomst zien tegen het licht van een aantal ontwikkelingen. Door de technologische ontwikkelingen zullen we steeds andere vaardigheden van medewerkers verwachten. Gelijktijdig signaleren we dat jongeren het belangrijk vinden om zich blijvend te scholen. Verder kunnen we concluderen dat de vijver aan technische talenten langzaam leeg raakt.”

Interessante traineeships
Coöperatievoorzitter Van der Velden benadrukte dat bedrijfsleven en onderwijs elkaar nodig hebben om tot goede oplossingen te komen. Karin Louwers, accountmanager bij Saxion Parttime School vertelde over de hbo-deeltijdopleidingen en de mogelijkheden van het volgen van losse modules. Sjoerd Peters, onderzoeksmedewerker Smart Industry & Human Capital aan Saxion presenteerde de resultaten van zijn onderzoek. Een van de uitkomsten is dat jongeren goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden verwachten van een werkgever. Dat hoeft niet alleen verticale ontwikkeling te zijn, maar kan ook gaan om variatie in de breedte. Ook vertelde hij dat er nog geen opleiding is, die inspeelt op het feit dat techneuten met robots gaan samenwerken. Larissa Klaassen, vestigingsmanager Werk en Vakmanschap Enschede, koppelde al deze verhalen aan elkaar. “Onze boodschap is dat het interessant kan zijn om een vacature voor een technische functie om te zetten naar een traineeship bij Saxion. Daarmee kweken bedrijven hun eigen talenten. Zo binden ze jongeren aan hun bedrijf en komen ze tegemoet aan hun wensen om zich te kunnen blijven ontwikkelen.”