Inspiratiedag verbindt werkgevers met werkzoekenden

18 mei 2018

Op uitnodiging van UWV waren vestigingsmanager Jeroen Nieuwenhuis en consultant Maureen Bekkink van Werk en Vakmanschap in Velp aanwezig bij de Inspiratiedag in Zwolle. Centraal deze dag stond het thema: inspireren en verbinden. Voor Jeroen en Maureen was het bovendien een mooie gelegenheid om technische talenten te ontmoeten.

Het programma dat werkgevers en werkzoekenden kregen aangeboden, startte anders. Waar werkzoekenden aan de slag gingen tijdens interessante workshops, werden de aanwezige werkgevers getrakteerd op een gloedvol betoog van Luc van Bussel over Gastgevers in geluk en een theatershow van Joep van Deudekom en Rob Urgert. Voor de bijdrage van Joep Stassen sloten ook de werkzoekenden aan. Door middel van een bol wol werd symbolisch de verbinding gelegd.

 

Technici en zij-instroom

Jeroen is enthousiast over de inspirerende verhalen die hij gehoord heeft én over zijn ontmoetingen met potentiële kandidaten. “Het was een bijzonder zinvolle middag. Naast de inspiratie die we hebben opgedaan, hebben we een groot aantal cv’s ontvangen. We hebben gesproken met technici en hebben daarnaast ook de mogelijkheden in de techniek kunnen bespreken met potentiële zij-instromers. Wellicht dat we binnenkort tot concrete afspraken kunnen komen.”