Investeren in de toekomst in het Rijk van Nijmegen

17 maart 2016

BEUNINGEN – Het aanbod van werkzoekenden blijft onverminderd groot, maar niet altijd passen de kwaliteiten van kandidaten bij wat werkgevers precies nodig hebben.

In Beuningen, vlak bij Nijmegen, hebben de recruiters van Werk en Vakmanschap dat op 17 maart ervaren tijdens de manifestatie Beuningen Werkt! Dat is een initiatief voor werkzoekenden uit Beuningen. Het is een soort banenbeurs die is opgezet door de gemeente en het regionaal Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Dit keer stond de bijeenkomst in het teken van techniek.

Het aantal bezoekers voldeed aan de verwachtingen, maar lang niet allemaal hadden ze een achtergrond waarmee ze in aanmerking komen voor plaatsing bij een van de lidbedrijven. Toch kan Werk en Vakmanschap wat voor ze betekenen, zegt Lex Jansen van de Nijmeegse vestiging. “We hebben deze mensen kunnen doorverwijzen naar vrijwilligersfuncties bij het regionale project Tech-Lokaal in Beneden-Leeuwen.”

Tech-Lokaal is een initiatief waar jongeren de kans krijgen om tijdens en na schooltijd techniek te ontdekken in zogeheten ontdekplekken en tech-clubs en tijdens workshops. Ze worden daarbij begeleid door vrijwilligers met een technische achtergrond. Werk en Vakmanschap gaat in dit project participeren, omdat het de jeugd bewust maakt van de kansen die techniek biedt. Een investering in de toekomst, zogezegd.