Jongeren nemen kijkje in bedrijfsleven

07 februari 2018

Bovenbouwleerlingen op vmbo, havo en vwo kregen gisteren de kans zich te oriënteren op hun toekomst. Lions Club Oss organiseerde in samenwerking met Talentencampus Oss een Jongeren Bedrijvendag. Een groot evenement waarbij maar liefst 1300 leerlingen een kijkje konden nemen bij telkens drie van de meer dan honderd deelnemende bedrijven. Ook Werk en Vakmanschap opende de deuren voor de jeugd.

Nick Tulling, senior consultant Noordoost-Brabant ontving vier groepen leerlingen. Deze leerlingen hadden interesse in de richtingen Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit en Transport en Produceren, Installeren en Energie. “Een dag als dit is heel goed. Zeker jongeren die van huis uit niets van techniek meekrijgen, kunnen op deze manier ontdekken hoe uitdagend de techniek is. Ze kunnen de ervaringen van vandaag meenemen bij het kiezen van een studieprofiel.”

Toekomst techniek
Leerlingen die bij Werk en Vakmanschap op bedrijfsbezoek kwamen, ging met het certificaat Bewustwording Werknemersvaardigheden naar huis. “Ik heb deze lessen al meerdere keren verzorgd en vind het erg leuk om te doen. Ik maak jongeren ervan bewust dat het nodig is om een leven lang te leren. Zeker in de techniek staan de ontwikkelingen niet stil. Het is daarom belangrijk om bij te blijven. De leerlingen vonden het interessant. We hebben veel gesproken over hoe de techniek er over aantal jaren uitziet en welke functies er dan zijn.”