Kansen voor jeugd in Tech-Lokaal in Land van Maas en Waal

07 april 2016

NIJMEGEN – Werk en Vakmanschap gaat participeren in het Tech-Lokaal in het Land van Maas en Waal. Scholieren kunnen daar tijdens of na schooltijd hun interesse in techniek botvieren en hun technische kennis verruimen.

Ruim een jaar bestaat het Tech-lokaal in Beneden-Leeuwen nu, en het is een groot succes. Honderden kinderen hebben er ontdekt hoe praktisch het is als je technische vaardigheden hebt. Velen van hen hebben ook deelgenomen aan workshops of Tech-clubs, waar ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Tech-Lokaal (www.tech-lokaal.nl) wordt mede gedragen door regionale onderwijsinstellingen, vrijwilligers en een netwerk van bedrijven, TechNet. Lex Jansen van Werk en Vakmanschap in Nijmegen legt uit waarom participatie in dit netwerk belangrijk is. “We willen de jeugd in de regio Maas en Waal helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst. Dat kan zowel in de techniek als daarbuiten zijn. De bedrijven waarvoor we werken in dit gebied, hebben het liefst jongeren in de leer-/werktrajecten die uit de regio komen. Om ze ook in de toekomst te kunnen voorzien van gemotiveerde instromers is het voor Werk en Vakmanschap van belang dat we initiatieven als Tech-Lokaal ondersteunen. Dat kan door samenwerking in TechNet. En onder het motto ‘je leert iets te doen, door het te doen’ bieden we jongeren de kans in aanraking te komen met techniek.” Het brede netwerk van bedrijven van Werk en Vakmanschap en de jarenlange ervaring met wervingsacties voor jongeren komen van pas bij het verder ontwikkelen van het Tech-Lokaal en de groei van TechNet, verwacht Jansen.