Kennismaken met Europastry

08 oktober 2019

Europastry in Oldenzaal bakt croissants en donuts. De twee donutlijnen en de lijn voor de croissants draaien volcontinu. Door de groei van het bedrijf zijn nieuwe medewerkers meer dan welkom. Werk en Vakmanschap werft kandidaten voor onder andere de operatorfuncties bij de productie- en de inpakafdeling. Gisteren was er een nieuwe open sollicitatiemiddag. “Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen bij Europastry. Ze krijgen zo een indruk van de werkzaamheden en kunnen daarna beslissen of ze wel of niet willen solliciteren.”

Emiel Luimes en Petra Ukon, consultants bij Werk en Vakmanschap in Enschede, gingen afgelopen donderdag met een groep potentiële kandidaten naar Europastry. Zij kregen voorlichting over het bedrijf zelf, over Werk en Vakmanschap en de manier waarop nieuwe medewerkers kunnen instromen. Vanzelfsprekend was er ook een rondleiding. “De meeste mensen waren onder de indruk van wat er hier gebeurt. Ook dat alles zo groot en ruim is, wekte verbazing.”

Opleidingstraject
Het aanbod van Europastry en Werk en Vakmanschap is aantrekkelijk. Wie aangenomen wordt, start met een opleidingstraject van circa zeven maanden via Werk en Vakmanschap. Daarna volgt, als het goed gaat, een dienstverband bij Europastry. “De belangstellenden die er donderdag bij waren, kunnen snel een telefoontje van ons verwachten. Besluiten ze verder te gaan in de sollicitatieprocedure, dan maken we direct een afspraak voor een sollicitatiegesprek.”

Eind november vindt opnieuw een open sollicitatiemiddag plaats.