‘Kennismaken met ruim honderd leerlingen’

17 januari 2019

Guy Somers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, heeft in de afgelopen weken kennisgemaakt met circa 120 leerlingen van het Techniekcollege Parkstad Limburg in Heerlen. En andersom natuurlijk, want tijdens de zes presentaties van Guy heeft hij uitgebreid verteld wat Werk en Vakmanschap voor deze techniekleerlingen kan betekenen.

Guy hield zijn presentaties voor de vierdejaars leerlingen. Zij maken aan het einde van het jaar de overstap naar het MBO en kunnen dan kiezen voor een bol- of bbl-traject. Met de informatie die Guy hen gaf, kunnen zij deze keuze weloverwogen maken. “Ik ben uitgebreid ingegaan op deze keuze en natuurlijk op de rol van Werk en Vakmanschap. Voor leerlingen die een bbl-traject in de techniek ambiëren, kunnen wij veel betekenen. Zo hebben we een sterk netwerk van bedrijven waar ze aan de slag kunnen. Bovendien bieden wij goede coaching en begeleiding waardoor het slagingspercentage hoog is. Wat verder erg aansprak, was het feit dat wij de opleiding en het boekengeld betalen en ze tegelijkertijd ook hun eerste echte salaris ontvangen.”

Volop kansen
Volgens Guy is er in alle klassen uitgebreid gediscussieerd over deze kansen en mogelijkheden. Hij zal met een aantal leerlingen op korte termijn verder praten over hun toekomst in de techniek. “Ik vond het verzorgen van deze presentaties erg leuk om te doen. Het is goed voor onze naamsbekendheid, maar ik heb ervaren dat het ook goed is om zo met de leerlingen in gesprek te gaan. Het geeft een goed beeld van wat er onder deze leerlingen leeft.”