Kevin haakt (tijdelijk) aan bij Royal Smit Transformers

18 november 2021

Geen hoogtevrees hebben! Kevin Grapperhaus, consultant bij Werk en Vakmanschap in Nijmegen, begrijpt nu waar deze functie-eis van Royal Smit Transformers vandaan komt. Gisteren draaide hij een ochtend mee op de werkvloer. Daarmee haakte hij letterlijk aan. “Als je bovenop zo’n transformator zit, werk je al snel op vijf meter hoogte. Dat betekent dat je je voortdurend moet zekeren. Dat is één van de aspecten waarvan ik me nu veel beter bewust ben.”

Het idee om een dag mee te werken bij het bedrijf waar zoveel leerlingen van Werk en Vakmanschap aan de slag zijn, ontstond spontaan. Het werd concreet toen Kevin’s contactpersoon bij Royal Smit Transformers in Nijmegen ook enthousiast was. Gisteren was het zover. In plaats van een net pak, hees Kevin zich in zijn werkkleding en meldde hij zich voor zijn bijzondere werkdag. “Het was erg leuk dat ik gekoppeld werd aan Jesse, een leerling die via ons aan de slag is. Een voorman gaf ons de nodige aanwijzingen. Ik heb een technische achtergrond, dus het werk lukte wel. Ik had me alleen niet goed gerealiseerd dat het zo fysiek is. Als je gewend bent om achter een bureau te zitten en plots op een transformator moet klimmen, valt dat niet mee! Je moet opletten dat je niet struikelt en ervoor zorgen dat je steeds goed gezekerd bent. Eigenlijk moet je continu alert zijn.”

Voor herhaling vatbaar
Met beide voeten weer aan de grond is Kevin blij dat hij deze kans gegrepen heeft. Sterker nog, hij draait graag nog eens mee op een andere afdeling. “Ik vind het echt van toegevoegde waarde. We kunnen het als consultants allemaal mooi vertellen, maar door het te ervaren weet je pas echt waarover je praat. Bovendien, het bedrijf vond het een leuk initiatief en het straalt ook op een positieve manier af naar de leerlingen. Kortom, zéker voor herhaling vatbaar!”

Werken bij Royal Smit Transformers?
Lijkt het jou leuk om te werken aan transformatoren, die een belangrijke rol spelen bij de opwekking en distributie van elektrische energie en de instandhouding van stedelijke energienetwerken? Of je nu vakvolwassen bent of graag een bbl-opleiding wilt doen, we horen graag van je! Neem contact op met Kevin. Hij vertelt je graag alles over zijn ervaringen! Je kunt Kevin bereiken via telefoon 06-30204301, e-mail: k.grapperhaus@werkenvakmanschap.nl of kijk op www.werkenvakmanschap.nl/werken-bij-smit/.