Kom jij het bij ons maken?

08 april 2019

Zes bedrijven in Zierikzee openden afgelopen zaterdag hun deuren voor aanstormende technische talenten. Via korte workshops kregen ze een blik in de wereld van techniek. En natuurlijk gingen ze zelf aan de slag! Na een rondgang langs de zes deelnemende bedrijven konden ze een gave auto bouwen. Vestigingsmanager Eric Riemens en recruiter Robin de Reuver van Werk en Vakmanschap Terneuzen waren aanwezig en maakten van alle auto’s een foto in hun foto booth.

De deelnemende bedrijven waren Saman, Nemag, Bever Innovations, Dekon metaalbewerking, YourSurprise en Airpack. Bij elk bedrijf konden jongeren onderdelen maken om uiteindelijk een hele gave auto te fabriceren. Als alle bedrijven bezocht waren, hadden ze een compleet werkende auto inclusief LED-verlichting en zonnepaneel. Buigen, lassen, draaien, 3D-tekenen en monteren: allerlei technische vaardigheden kwamen deze dag van pas. Robin is enthousiast. “Ik vind het geweldig dat deze bedrijven hiervoor het initiatief hebben genomen. Het was ook deze editie weer een groot succes. Ruim 130 jongeren waren aanwezig en maakten kennis met de techniek.”

Alle auto’s konden gepersonaliseerd worden met stickers van YourSurpise. De ontwerper van het meest gave design wint een drone! De uitslag wordt over drie weken bekend gemaakt.