Kom jij het bij ons maken?

10 april 2017

‘Kom jij het bij ons maken’ was de naam van een bijzondere technische doe-dag in Zierikzee. Zes bedrijven op bedrijventerrein Zuidhoek sloegen hiervoor de handen ineen. Jongeren werden uitgenodigd om een dag achter de schermen te kijken en letterlijk iets te maken: een hydraulisch aangedreven kraan. Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig.

Airpack, Saman, Dekon, Nemag, Bever en Omoda; zes bedrijven in verschillende technische disciplines werkten tijdens deze dag nauw samen. In elk bedrijf waren korte workshops te volgen. Bovendien kregen de deelnemers per bedrijf enkele onderdelen voor de hydraulische kraan. Pas na zes bedrijven te hebben bezocht, kon deze in elkaar worden gezet. Eric Riemens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap, is enthousiast over deze bedrijvendag. “Het was goed opgezet. Nog voordat de deuren opengingen, stonden er al kinderen te wachten. Uiteindelijk waren er zeker 100 jongens en meisjes die aan de dag meededen.”

Werk en Vakmanschap vindt het belangrijk om bij dergelijke initiatieven aan te sluiten. Om de instroom in de techniek te bevorderen, is het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd met de techniek in aanraking te laten komen. Een technische doe-dag is aansprekende manier.’