Leeftijd geen drempel voor een technische baan

15 februari 2018

Valentijnsdag 2018 stond in Den Haag in het teken van werk, en dan met name werk voor de werkzoekende 50-plussers. Ruim duizend werkzoekenden bezochten de informatie- en banenmarkt 50+ Werkt! Zij ontdekten hier dat leeftijd geen drempel hoeft te zijn voor het vinden van een baan.

Dennis de Graef, consultant bij Werk en Vakmanschap in Leiden, kijkt met een goede gevoel terug op de markt. Niet alleen omdat deze goed georganiseerd en druk bezocht was, maar zeker ook omdat hij tal van potentiële kandidaten heeft gesproken. “Samen met mijn collega Mark hebben wij tientallen mensen gesproken die ons inziens over de juiste competenties beschikken. Bijzonder was te ervaren dat de kandidaten onze manier van werken waarderen. Wij zijn oprecht betrokken en dat kregen we ook terug.”

Contract tekenen
Dennis heeft inmiddels al diverse cv’s ontvangen waarmee hij en zijn collega’s aan de slag gaan. “Natuurlijk moeten we mensen soms overtuigen dat hun leeftijd echt geen probleem is. Daarom is het des te mooier dat we juist vandaag weer een contract hebben afgesloten met iemand van 58 jaar. Beter bewijs is er niet dat leeftijd voor ons niet telt.”