Leerling vertelt: ‘Luc’

08 november 2022

Luc heeft in 2019 zijn mbo-diploma in de ICT-richting gehaald en is daarna vol enthousiasme gaan werken in de ICT. Banen in zijn richting in de ICT zijn er nauwelijks, dus toen Luc door corona zijn baan kwijtraakte is hij gaan werken als operator in de kunststofindustrie, waar zijn interesse in verspaning werd gewekt. Het werk is nauwkeurig en heeft zelfs raakvlakken met ICT. Luc wilde graag een opleiding volgen, maar daar was het bedrijf waar hij werkte niet echt enthousiast over. Hij begon zich online te oriënteren en kwam via Indeed in aanraking met een BBL-leerbaan verspanen bij Werk en Vakmanschap. Na een gesprek met onze collega Emiel Luimes werd een hoop duidelijk voor Luc: “Het ging allemaal zo makkelijk en simpel. In een rustige omgeving heeft Emiel mij allemaal vragen gesteld over mijn opleiding, werkervaring, interesses en waarom ik zo graag een leertraject in de verspaning wilde. Emiel was ook zo kalm en nam echt de tijd voor mij, dat was echt heel fijn”.

“Na de kennismaking had Werk en Vakmanschap vijf bedrijven gevonden waarmee ik kon kennismaken. Het was allemaal goed geregeld, waardoor ik me goed kon voorbereiden. Daarnaast is Larissa Klaassen samen met mij op bezoek geweest bij een bedrijf om kennis te maken, en dat heb ik als heel prettig ervaren. Ik kon bij sommige bedrijven zelfs een aantal uur meelopen. Brinks Components was het bedrijf dat het best bij mij past en dat gevoel was gelukkig wederzijds!”

Luc werkt sinds mei bij Brinks Components als operator verspaning in de 2-ploegendienst. Luc vertelt: “Het voelt heel goed allemaal en ik werk in een heel leuk team. Ik loop ’s ochtends met mijn ervaren collega een ronde om alle robots weer aan het werk te zetten die in de nacht zijn gestopt. Weet je wat nou zo leuk is, deze collega heeft jaren geleden ook een BBL-opleiding gedaan via Werk en Vakmanschap. Nu leert hij mij het vak!”

Onze collega Larissa ging onlangs op bezoek bij Brinks Components, waar ze met Luc en Elles van HR in gesprek ging. Luc vertelt: “Ik heb Larissa kunnen laten zien waar ik op dat moment aan werkte. Er was een robot in storing, maar gelukkig kon ik het probleem snel oplossen. Zo kon ik aan Larissa laten zien dat ik dat kon, en daar was ik best trots op. Nu ik hier een tijdje werk heb ik al in de gaten dat ik nog veel wil en moet bijleren om een echte vakman in de verspaning te worden. Zo wil ik graag meer weten over tekeninglezen. Vanaf oktober volg ik een dag per week de 10-daagse cursus ‘Zij-instroom in de verspaning’, speciaal voor nieuwkomers in de verspanende techniek. Hier leer ik de basistheorie over draaien, materialen, opspantechniek, meetgereedschap en tekeninglezen. De cursus is prijzig, maar Werk en Vakmanschap heeft de inschrijving voor mij kunnen regelen, hier ben ik heel blij mee! Ik weet nog niet of ik na deze cursus verder ga met een hele BBL-opleiding of dat ik eerst nog wat andere cursussen wil volgen. Wat ik wel zeker weet is dat ik bij Brinks Components mijn ideale werkplek heb gevonden, ik hoop dat ik hier nog lang kan werken!”

Bij het verlaten van Brinks Components zag Larissa het bord met ‘good gaon’ staan. We zijn trots dat het zo goed gaat met Luc. Hij heeft zijn draai helemaal gevonden in de verspaning. Good goan, hij komt er wel!