‘Leerlingen hebben ‘denk-huiswerk’ gekregen’

08 december 2016

De onderwijsmarkt van het Reynaert College in Hulst was met name gericht op de derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen. Consultant Annemiek Drijdijk stond er namens Werk en Vakmanschap. “Ik vond het erg leuk om weer terug te zijn op mijn oude middelbare school.”

Het doel van de markt was het informeren van de leerlingen en hun ouders over de mogelijkheden na het VMBO. Ook Annemiek heeft volop informatie gegeven. “Het viel me op dat voornamelijk de derdejaars leerlingen op de avond waren afgekomen. Ze zijn nog enorm zoekend. Er was veel belangstelling voor Werk en Vakmanschap, óók bij de ouders. Het feit dat wij in alle technische richtingen actief zijn, sprak erg aan. Ouders waren verder enthousiast over onze intensieve begeleiding en over het feit dat wij de opleidingskosten voor ons rekening nemen.”

Regionale bedrijven
Natuurlijk heeft Annemiek ook verteld over de bedrijven waarmee Werk en Vakmanschap in Zeeuws-Vlaanderen samenwerkt. Zo konden de leerlingen zich een nog beter beeld vormen van een eventuele toekomst in de techniek. “Bijzonder was dat van die bedrijven ook verschillende contactpersonen aanwezig waren. Dit keer als vader of moeder van één van de leerlingen. Het was erg leuk om hen op deze manier te ontmoeten. Ik heb het idee dat daar zeker enkele kandidaten voor Werk en Vakmanschap tussen zitten.”