Leerlingen en ouders met interesse in bbl- techniek

03 december 2018

De Opleidingen- en beroepenmarkt afgelopen woensdag bij het Terra College in Emmen was bijzonder druk bezocht. Derde- en vierdejaars leerlingen en hun ouders lieten zich informeren over de mogelijkheden ná het vmbo. Werk en Vakmanschap uit Emmen werd vertegenwoordigd door de consultants Alice Wennink en Brenda ten Cate. Zij hebben tal van goede gesprekken gevoerd en merkten op dat techniek volop in de belangstelling staat.

“We hebben uitgebreid kunnen vertellen over de bbl-trajecten in de techniek”, vertelt Alice. “Interessant is dat de leerlingen en hun ouders daarmee veel zorgen uit handen nemen. We zoeken de leerwerkplek, maken afspraken met school en coachen en begeleiden de leerlingen intensief. Dat laatste spreekt met name de ouders aan.”

Verder praten
Een aantal mensen gaf op de avond zelf al aan een vervolgafspraak te willen maken om in alle rust verder te kunnen praten. “Het was een geslaagde avond. De techniek en onze technische bbl-trajecten stonden volop in de belangstelling. We hebben veel visitekaartjes kunnen uitdelen en verwachten dat daaruit zeker nog enkele afspraken zullen volgen.”