Leerlingen en techniek vinden elkaar op BBL-banenmarkt

09 mei 2017

De BBL-Banenmarkt op het ROC Ter Aa in Helmond is goed voor tal van nieuwe contacten. Ronald Schaeks, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap Weert, is enthousiast over de opzet, de opkomst en het grote aantal leerlingen dat geïnteresseerd is in techniek. “We hebben flink wat vervolgafspraken kunnen maken met jongeren die na de zomer willen starten met een technische BBL-opleiding.”

De vraag naar technici is groot in Zuidoost-Brabant en Limburg en dat voor vrijwel alle technische disciplines, zoals elektrotechniek, mechatronica, verspaning en installatietechniek. Ronald signaleert dat bij de vmbo-leerlingen voor iedere richting belangstelling bestaat. “Dat is goed, want tal van bedrijven hebben behoefte aan de instroom van jonge, technische talenten.”

Carrière in de techniek

Naast de vierdejaars waren ook veel leerlingen uit andere jaren op de BBL-markt aanwezig. Zij lieten zich, samen met hun ouders, informeren over de technische sector in het algemeen en de kansen en mogelijkheden die Werk en Vakmanschap biedt. “Ons aanbod is aantrekkelijk. We regelen de BBL-opleiding, zoeken een interessante leerwerkplek, bieden en coaching en begeleiding en zorgen voor een correct loon. Dat is een mooie opstap voor een carrière in de techniek.”