Leerlingen informeren over technisch profiel

19 september 2019

Guy Somers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert, was gisteren aanwezig op het Citaverde College in Nederweert om de profielkeuze Techniek toe te lichten. Hij deed dit voor circa 75 leerlingen vmbo theoretische leerweg. De rode draad in zijn betoog: In de techniek zijn de mogelijkheden eindeloos.

Deze groep vmbo-leerlingen moet dit jaar een profielkeuze maken. Zij kunnen kiezen voor de richtingen techniek, economie, zorg en landbouw. Guy gaf in zijn presentatie aan dat techniek in al deze sectoren nodig is. “In vrijwel alle sectoren speelt techniek een rol en dus zijn er technici nodig om alles in goede banen te leiden. Het is geweldig om jonge mensen daarover te vertellen. Zeker ook omdat de technische sector tal van carrièrekansen biedt, nu én in de toekomst.”

Guy is enthousiast over de interactie die in de groepen ontstond. “We hebben leuke discussies gehad, over andere de keuze bol of bbl, de verschillende opleidingen en de carrièreperspectieven.” Voor Guy was dit het tweede achtereenvolgende jaar dat hij hiervoor werd uitgenodigd. Eind dit jaar is hij weer op het Citaverde College aanwezig. Dan om een gastcollege ‘Werknemersvaardigheden’ te verzorgen.