‘Leerlingen op verschillende manieren informeren over techniek’

15 januari 2020

De MBO-avond op het Markland College in Oudenbosch was maandagavond goed bezocht. Recruiter Susanne van Oosterhout was aanwezig namens Werk en Vakmanschap in Roosendaal. Zij was er samen met recruiter Jill Melman en Werk en Vakmanschap-ambassadeur Lars Jongenelen. “Het is leuk dat we leerlingen en hun ouders zo op verschillende manieren kunnen informeren. Ik vertel het algemene verhaal over de dienstverlening en de coaching door Werk en Vakmanschap. Lars vertelt over zijn eigen ervaringen. Vooral ouders vinden dat erg interessant.”

Susanne is enthousiast over de grote opkomst. Maandag was extra leuk omdat zij enkele leerlingen terugzag, waarmee zij vorig jaar een bezoek bracht aan Suikerunie in Dinteloord. “Sommige leerlingen kwamen daardoor makkelijker naar onze stand. Het viel me op dat veel leerlingen met heel gerichte vragen kwamen over onze technische bbl-opleidingen. Eigenlijk was er een grote groep leerlingen die al heel precies weten wat zij na het vmbo willen gaan doen, maar een even grote groep heeft nu nog geen flauw idee. Het is leuk om met beiden in gesprek te gaan.”

Praktijkervaring
Susanne vertelt dat ouders erg gecharmeerd waren van de aanwezigheid van Lars. “Het is voor hen best spannend als hun zoon of dochter voor een bbl-opleiding kiest. Lars heeft zowel zijn niveau 3 als niveau 4 diploma via een bbl-traject bij Werk en Vakmanschap behaald en is inmiddels werkzaam als zzp-er in de techniek. Hij kon dus goed uitleggen hoe waardevol onze coaching en begeleiding is.”