Leerlingen oriënteren zich op (technische) toekomst

31 oktober 2016

De leerlingen van Regionale Scholengemeenschap Wolfsbos in Hoogeveen en het Tromp Meesters in Meppel oriënteerden zich afgelopen week op hun toekomst. De beroepen- en informatiemarkten die op beide scholen plaatsvonden, trokken honderden leerlingen én hun ouders. Bij de stand van Werk en Vakmanschap kregen zij informatie over werken, leren en carrière maken in de techniek.

Door de beroepen- en informatiemarkt wordt het voor leerlingen mogelijk iets eenvoudiger om een goede studiekeuze te maken. Veel leerlingen hebben nog geen idee welke richting ze willen opgaan, constateerde Anouk van Klinken, consultant bij Werk en Vakmanschap Emmen.

Technische toekomst
Naast de studievoorlichting vanuit het ROC waren er tal van branches op de markt vertegenwoordigd. Zo ook Werk en Vakmanschap. “Voor veel ouders en leerlingen was het verschil tussen BOL en BBL nog niet helemaal duidelijk. We hebben dit kunnen uitleggen en natuurlijk aangegeven dat we volop ervaring hebben in het begeleiden van technische BBL-leerlingen. Verder hebben we gesproken over de carrièrekansen in de techniek. Die zijn er immers volop. De interesse was groot. We hebben een aantal intakegesprekken gepland en zelfs een afspraak met een technisch bedrijf dat belangstelling heeft voor onze dienstverlening.”