Leg recruitment van technici in professionele handen

26 november 2020

De impact van het coronavirus is groot. Ook de arbeidsmarkt wordt erdoor getroffen. Sommige werkgevers menen dat ze de werving en selectie van vakvolwassen technici en bbl-leerlingen daarom nu best zelf ter hand kunnen nemen. Zij zien echter een aantal valkuilen over het hoofd, meent consultant Sonja van IJk van Werk en Vakmanschap in Terneuzen. “Nu de arbeidsmarkt iets minder krap is, lijkt dit wellicht een slimme keuze. Niets is minder waar. Vakvolwassen technici blijken tijdens de coronacrisis juist minder geneigd te zijn om van baan te switchen. Ze willen de zekerheid, die wij als bureau kunnen bieden. Bovendien kunnen wij werkgevers tijd besparen, flexibiliteit bieden én behoeden voor kostbare mismatches.”

De meerwaarde van de werving via een bureau als Werk en Vakmanschap is de wervingskracht van organisaties als deze. Zo heeft Werk en Vakmanschap eigen recruiters in dienst, die de regionale arbeidsmarkt kennen en weten welke technici welke functies ambiëren. “Onze recruiters beschikken over de juiste wervingskanalen, contacten in de markt en met regionale opleidingsinstituten. Zij onderhouden contacten met technici, die weliswaar interesse hebben in een andere baan, maar nooit zomaar zullen solliciteren op een vacature. Juist nu zoeken veel technici naar de zekerheid die wij kunnen bieden. Meer dan de kandidaten zelf zien wij of een overstap succesvol kan zijn. Wij kennen immers de bedrijven en de kandidaten. In een wereld die zo onzeker is, is dat een niet te onderschatten meerwaarde.”

Tijd en energie besparen
Ook wat betreft de energie en tijd die het werven en selecteren van een nieuwe medewerker vergt, biedt een organisatie als Werk en Vakmanschap uitkomst. “Juist in deze onzekere en hectische coronaperiode is het vaak alle hens aan dek”, legt Sonja uit. “Soms is van een aantal mensen afscheid genomen en is de werkdruk groot, op de werkvloer maar ook bij de afdeling personeelszaken. Wij kunnen een flink deel van het werk overnemen. Door de juiste kandidaten vooraf te werven en selecteren, kan de werkgever met een shortlist met geschikte kandidaten aan de slag. Dit scheelt flink wat tijd en biedt tevens de zekerheid dat de geselecteerde kandidaat ook daadwerkelijk geschikt is.”

Flexibiliteit en zekerheid
Tot slot wijst Sonja op het voordeel van de flexibiliteit dat Werk en Vakmanschap kan bieden. “Bij uitzenden zit een werkgever niet direct vast aan een langdurig contract met een werknemer. Dat is prettig, juist in deze economisch onzekere periode. Met een uitzendovereenkomst voorkom je hoge kosten wanneer er geen behoefte meer is aan de technische vakman. Ook wanneer de interim techneut ziek is of niet bevalt, hoeft de inlenende organisatie hem niet door te betalen. Dit regelen wij.”

Spreken deze voordelen je aan en ben je direct op zoek naar een vakvolwassen technicus. Bekijk dan de website van Werk en Vakmanschap en neem vrijblijvend contact op. We denken graag mee over de beste invulling voor jouw bedrijf.