Leren én werken slaat aan bij vmbo’ers

01 februari 2016

In het uiterste noorden van het land weten vmbo’ers inmiddels ook dat voor een gedegen voorbereiding op de toekomst het bezoek van open dagen onmisbaar is. Op de vestiging Groningen van Werk en Vakmanschap hebben ze dat het afgelopen weekeinde ervaren: ze stonden als een van de weinige detacheringsbureaus op liefst vier plaatsen met wervende stands.

In de provincie Groningen werd deelgenomen aan de open dagen bij ROC Noorderpoort Technologie & ICT en bij ROC Alfa College Techniek. In Friesland was Werk en Vakmanschap vertegenwoordigd bij de open dagen van ROC Friese Poort (afdeling techniek) en ROC Friesland College, eveneens op de techniekafdeling. Op de stands van Werk en Vakmanschap werd duidelijk gemaakt welke perspectieven de combinatie van leren en werken (via het BBL-traject) biedt. De scholieren en hun ouders waren allemaal zeer geïnteresseerd, het was duidelijk dat deze leerlingen er veel voor voelen om in de techniek aan de slag te gaan.

Van de jeugdigen die erover denken leren en werken te gaan combineren, heeft Werk en Vakmanschap er een aantal uitgenodigd voor een intakegesprek. Ze krijgen meteen al deze week meer informatie over de mogelijkheden van het BBL-traject.