Leren solliciteren op Rijswijks Lyceum

19 juni 2017

Annemarie Loeters, consultant bij Werk en Vakmanschap in Leiden, stond afgelopen vrijdag voor de klas op het Rijswijks Lyceum. Samen met een collega-werkgever gaf zij een klas mavo-leerlingen een interactieve sollicitatietraining. “De leerlingen waren super enthousiast en deden heel goed mee. Als het aan mij ligt, doen we dit vaker.”

Annemarie was door JINC uitgenodigd deze training te verzorgen. De organisatie helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

Interactieve rollenspellen
Vooraf aan de sollicitatietraining hadden de leerlingen al een sollicitatiebrief geschreven en een CV opgesteld. Tijdens de training werd volop geoefend door middel van rollenspellen. “Het viel me op hoe goed de leerlingen meededen. Na een sollicitatiegesprek bespraken we steeds wat goed en fout ging. Het was erg leuk om te zien dat de leerlingen de verbeterpunten direct meenamen in het volgende sollicitatiegesprek. Ze hebben er echt iets van opgestoken.”

Verder in de techniek
Natuurlijk heeft Annemarie ook verteld wat Werk en Vakmanschap voor de leerlingen kan betekenen. Een bbl-opleiding, een leerwerkplek, coaching en begeleiding en een goed salaris. Wie het wil maken in de techniek, is bij Werk en Vakmanschap aan het juiste adres.