Lidbedrijf: al bijna 25 jaar lidbedrijf

05 februari 2020

De Boer Machines uit Wijchen is al bijna 25 jaar lid van de Coöperatie Werk en Vakmanschap. Productieleider John Jans-Rat werkte bij de start van de samenwerking ook al bij De Boer Machines. Hij constateert dat er in de afgelopen 25 jaar veel veranderd is. Zijn collega Harry Ermers kan niet anders dan dit beamen. Hij is één van de eerste mensen, die ooit door Werk en Vakmanschap zijn gedetacheerd bij De Boer Machines en hij werkt er nog steeds.

De Boer Machines Nederland B.V. is een toonaangevende speler op het gebied van de ontwikkeling en verkoop van machines voor de keramische industrie. “De machines zijn in de loop der jaren steeds complexer geworden”, legt Jans-Rat uit. “Er is veel meer aandacht voor geluid, stof en vooral veiligheid. De mechanische besturing is ingewisseld voor elektrische en hydraulische besturingstechnieken. Dat vergt wat van onze mensen. Vroeger konden we iemand bij wijze van spreken in een paar uur wegwijs maken in het werk, nu hebben we een paar jaar nodig.”

Goede vertaalslag

Volgens Jans-Rat is de kracht van Werk en Vakmanschap dat de consultants goed begrijpen wat een bedrijf als De Boer Machines nodig heeft. “We zoeken in onze medewerkers een combinatie van constructiebankwerker en monteur. Bovendien moeten zij bereid zijn om te reizen, bijvoorbeeld om een machine elders te monteren en op te starten. Naast deze technische achtergrond zijn we verder vooral geïnteresseerd in mensen die flexibel zijn en een mentaliteit hebben van aan- en doorpakken. Werk en Vakmanschap begrijpt dit en weet onze wensen goed te vertalen naar de juiste kandidaten.”

Van detachering naar vast contract

Eén van die kandidaten was ruim 25 jaar geleden Harry Ermers. Door het faillissement van zijn toenmalige werkgever was hij op zoek naar een nieuwe baan. “Ik kon bij De Boer Machines starten, maar wél via Werk en Vakmanschap. Ik ben twee jaar gedetacheerd geweest, aanvankelijk als monteur/bankwerker. Inmiddels ben ik praktijkopleider en plaatsvervangend chef. Het is leuk om jonge mensen het vak bij te brengen. De naam Werk en Vakmanschap valt nog steeds regelmatig op de werkvloer. Ik vind het geweldig dat Kevin Grapperhaus, de consultant van destijds, daar nog steeds werkzaam is.”