‘Louter positief over Roetsjbaan 2019’

20 juni 2019

Wie Eric Riemens spreekt, kan niet anders dan zelf ook enthousiast worden. Roetsjbaan 2019 in het Scheldetheater in Terneuzen was opnieuw een succes. Ruim tachtig studenten en young professionals waren afgelopen vrijdagavond aanwezig voor meet-matches met regionale werkgevers. Met het thema ‘De mindf*ck van Zeeuws-Vlaanderen’ daagden de organisatoren de aanwezigen uit om op een andere manier naar de regio te kijken. Werk en Vakmanschap was hoofdsponsor.

Roetsjbaan is hét evenement voor laatstejaars studenten en Zeeuws-Vlaamse werkgevers om elkaar uitgebreid te leren kennen. Het is een initiatief van Rootzz Zeeuws-Vlaanderen en Jong Management. Eric Riemens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Terneuzen, is dik tevreden. “Ik ben louter positief over de avond. Die werd geopend door een illusionist. Hij zette iedereen op een verrassende manier aan het denken. Niets is wat het lijkt; dat geldt ook voor Zeeuws-Vlaanderen. Wie goed kijkt, ziet hier dijken van banen en een geweldige leefomgeving. Ook Peter van der Velden, de voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap, wees op de carrièremogelijkheden in deze streek.”

Terug naar hun ‘roots’
Na het plenaire deel, kregen studenten en werkgevers volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en te leren kennen. “Ik heb zelf deelgenomen aan de zogenaamde meet-matches. Ik vond het geweldig om te horen dat een groot aantal studenten serieus overweegt om terug te keren naar hun ‘roots’.  Extra mooi is dat ik ook een aantal technische talenten gesproken heb, waarvoor we zéker iets kunnen betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor meer werkgevers geldt. Tijdens de afsluitende borrel zag ik studenten en werkgevers volop met elkaar in gesprek gaan. Ongetwijfeld vloeien daar nog serieuze vervolgafspraken uit voort.”