Markt boordevol beroepen en opleidingen

24 november 2017

Consultants van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Emmen waren deze week actief op de beroepen- en informatiemarkten bij het Stad en Esch College in Meppel en de RSG Wolfsbos in Hoogeveen. Vestigingsmanager Sander Spithoven en consultant John Borsboom hebben hier tal van vmbo-eindexamenkandidaten gesproken. De markt was voor hen én hun ouders/verzorgers een ideale gelegenheid om een kijkje te nemen in de toekomst.

“We signaleren dat er veel belangstelling is voor techniek en voor onze bbl-trajecten. Een bbl-opleiding is een uitkomst voor jongeren die nóg weer vier jaar school niet zien zitten. In plaats van vijf dagen ga je dan nog maar één dag per week naar school. De andere dagen leer je de praktijk bij een erkend leerbedrijf. Uiteindelijk heb je vaak binnen dezelfde tijd als de bol-leerlingen je diploma op zak”, vertelt John. “Maar wél met veel meer relevante werkervaring.”

Volgens John en Sander zijn informatiemarkten als dit bijzonder zinvol. Naast de contacten die ze leggen met leerlingen, is er ook volop gelegenheid om de contacten te versterken met scholen en bedrijfsleven. “We investeren graag in dit netwerk. Zo weten we elkaar makkelijk vinden als dat nodig is.”