Markt boordevol opleidingen en beroepen

30 november 2017

De Beroepen- en Informatiemarkt bij Terra in Emmen werd ook dit jaar druk bezocht. Derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen en hun ouders/verzorgers konden zich hier oriënteren op de periode ná het VMBO. Zo waren er vertegenwoordigers van tal van opleidingen aanwezig én de consultants van Werk en Vakmanschap uit Emmen.

John Borsboom en Patricia Schulte gaven informatie over technische bbl-trajecten en over de diversiteit aan technische sectoren. Er was veel belangstelling voor. “Onze bbl-trajecten zijn met name interessant voor jongeren die niet opnieuw vijf dagen per week in de schoolbanken willen zitten. Met een bbl-opleiding leer je met name met je handen, gewoon in de praktijk bij een bedrijf in de buurt. Na afloop heb je hetzelfde diploma op zak als iemand met een bol-opleiding.”

Werk en Vakmanschap en Terra zijn ook jaarlijks actief in de Week van de Techniek. Volgens Patricia herkenden veel leerlingen Werk en Vakmanschap. “In het begin van het jaar organiseren we, tijdens de Week van de Techniek, rondleidingen bij technische bedrijven. Het is leuk om tijdens zo’n Beroepen- en Informatiemarkt te merken dat leerlingen je daarvan kennen. Dat is belangrijk. We willen de stap om via Werk en Vakmanschap te starten met een technische carrière laagdrempelig houden.”