Medewerkers betrekken bij hun eigen opvolging

16 februari 2018

“Ik vind dat alle medewerkers betrokken moeten zijn bij het juist opleiden en begeleiden van hun eigen opvolging. Dat idee heb ik enkele maanden geleden geïntroduceerd. Dit werd goed opgepakt. Bovendien waren twee collega’s spontaan bereid de cursus voor praktijkbegeleider te volgen.”

Huub Bertrand is sinds maart van dit jaar Manager Manufacturing & Subcontracting bij Contiweb in Boxmeer. Dit bedrijf, met circa 200 medewerkers, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van machines en applicaties voor offsetdrukkerijen. Bertrand stuurt een team van 25 à 30 medewerkers aan. Bij zijn vorige werkgever was Bertrand ook actief met het opleiden van leerlingen. ‘Zijn’ praktijkbegeleider won zelfs de derde plek met ‘Praktijkbegeleider van het Jaar. “Ik heb bij mijn nieuwe werkgever aangegeven dat ik het opleiden van leerlingen hoog in het vaandel heb staan. Dat sloot prima aan bij de doelstellingen van Contiweb zelf.

 

Moeite doen

Inmiddels werken er via Werk en Vakmanschap drie bbl-leerlingen bij het bedrijf; een lasser en twee verspaners. De begeleiding is goed geregeld. “In principe heb ik één praktijkbegeleider op één leerling. De praktijkbegeleiders stemmen de praktische vorming en de contacten met de school onderling goed af. Wat betreft de begeleiding door de collegas zie ik dat iedereen dit goed oppakt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Eén van de nieuwe leerlingen vergt wat extra begeleiding en ook die is Bertrand bereid te geven. “Ik gun deze jongen een plaatsje in de maatschappij, ook als ons dat wat extra inspanning kost. Voor hij startte, heeft hij vakantiewerk gedaan om vertrouwd te raken met de werkomgeving. En nu de school gestart is, heeft onze praktijkbegeleider hem gedurende vier weken ‘s maandags zelf naar school gebracht. Eenvoudigweg omdat anders de drempel te hoog was.

 

Investeren in de toekomst

Bertrand is tevreden met de mogelijkheden die hij krijgt om leerlingen op te leiden.
Hiermee investeren we in de toekomst van ons bedrijf. Hoe eerder je begint met opleiden, hoe beter je mensen kunt vormen naar de wensen van je organisatie.