Meet & Greet van technische kandidaten en vacatures

22 november 2018

Werk en Vakmanschap was afgelopen week aanwezig bij de Meet & Greet van Werkplein Twente. Tijdens dit evenement konden werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten. Consultants Marieke Bekkers en Emiel Luimes van Werk en Vakmanschap in Enschede zijn enthousiast over het grote aantal kandidaten dat zij hebben gesproken. “Er was veel belangstelling voor onze leerbanen op mbo- en hbo-niveau en de concrete vacatures bij Europastry.”

Emiel schat in dat de Meet & Greet door een paar honderd mannen en vrouwen werd bezocht. Daaronder zaten opvallend veel mensen met een technische achtergrond of technische affiniteit. “Niet iedereen komt direct op een technische functie af, maar in één-op-één gesprekken leer je mensen vaak wat beter kennen. Sommige mensen zijn soms thuis best met techniek in de weer. Dan kan een leerbaan op mbo- of hbo-niveau interessant zijn. Je volgt een opleiding, terwijl ondertussen je inkomen doorloopt. Ik heb een aantal mensen gesproken die zich realiseren dat dit meer perspectief biedt, dan nu te kiezen voor eenvoudig productiewerk.”

Operators bij Europastry
Marieke en Emiel brachten tijdens de bijeenkomst ook de vacatures bij Europastry onder de aandacht. Emiel liep zelfs rond met een grote schaal met Donuts. Zo was er ruimschoots aandacht voor de operator functies in de bakkerij en de verpakkingslijn. Ook hiervoor ontmoetten zij enkele serieuze kandidaten. “Woensdag was er een Open Avond bij Europastry. Vijf van de mensen die we vrijdag gesproken hebben, hebben we daar weer gezien.”