‘Mensen helpen koers te houden op leven en loopbaan’

13 oktober 2021

“Door de opleiding Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach zijn we nog beter in staat om de mensen te leren kennen, die via Werk en Vakmanschap aan de slag zijn of willen. We kijken in de volle breedte naar mensen. Opleidingen en ervaringen tellen, maar bijvoorbeeld ook iemands leefstijl en de manier waarop iemand in het leven staat.”

Martine Wiltink-Dekkers en Maureen Bekkink, consultants bij Werk en Vakmanschap in Velp, namen onlangs hun diploma Duurzaam Inzetbaar Potentieel (DIP) Coach in ontvangst. Duurzaam Inzetbaar Potentieel is het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn.

Veranderende samenleving
Na een training van vier maanden aan de HAN in Arnhem kunnen Martine en Maureen als gediplomeerd DIP coach mensen helpen koers te houden op hun leven en loopbaan. “Dat laatste wordt steeds belangrijker in ons werk, want vergeleken met vijftien jaar geleden is de doelgroep waarmee we werken sterk veranderd. Veel mensen lopen tegen vragen aan, zéker nu de veranderingen in de samenleving zo snel gaan. We hebben te maken met globalisering, digitalisering, robotisering, de energietransitie, een multiculturele samenleving en het feit dat we steeds ouder worden en langer moeten blijven werken. Het kan dan fijn zijn om af en toe een spiegel voor te krijgen en jezelf de vraag te stellen hoe je je verhoudt tot al die veranderingen.”

Werken aan persoonlijke ontwikkeling
Een belangrijk onderdeel van de training was het leren van nieuwe gespreksvaardigheden en -technieken. “We gaan bijvoorbeeld in op vragen als ‘waar wil je naartoe’, ‘past dit werk nog’ en ‘ambieer je een scholing’. We bespreken daarnaast ook privékwesties en zaken als persoonlijk welbevinden, slaap, sport of voeding. De resultaten van dergelijke gesprekken leiden tot een diagram waarmee we mensen inzicht bieden in hun situatie. Daaruit vloeien soms ook adviezen voort, die we zo concreet mogelijk maken. Natuurlijk moeten mensen zelf de stappen zetten, maar wij staan ze bij om ze daarbij te begeleiden. Het is fijn om zo te kunnen werken aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen in relatie tot levens en loopbaanvragen.”

Kennis delen
De kennis die Maureen en Martine hebben opgedaan, gaan ze vanzelfsprekend inzetten in hun werk bij Werk en Vakmanschap en delen met hun collega’s. Hierdoor hebben ze niet alleen meer kennis van kandidaten, maar kunnen ze ook op een andere manier naar mensen kijken. “We hebben geleerd wat meer out of the box naar mensen en functies te kijken. Zo kunnen we meer mensen naar een passende werkplek leiden en daar heeft iedereen iets aan.”