Naam maken op de Talentenbeurs Oss

03 oktober 2019

De Rusheuvel in Oss was afgelopen dinsdag 1 oktober omgedoopt tot een Talentenbeurs. Hier konden leerlingen, docenten en werkzoekenden kennismaken met het regionale bedrijfsleven. Maar liefst 75 bedrijven gaven acte de présence, waaronder Werk en Vakmanschap Oss. Vestigingsmanager Nick Tulling kijkt met een tevreden gevoel op de dag terug. “We hebben onze naamsbekendheid in deze regio verder kunnen versterken.”

Een dag zoals gisteren is met name bedoeld om kennis te maken en kennis te delen. Dat was ook de insteek van Nick en zijn collega’s. De verschillende bezoekers kwamen op verschillende momenten langs. Zo was de ochtend bedoeld voor leerlingen van het vmbo, mavo, havo en vwo. Daarna kwamen onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkzoekenden. Tijdens de avond tot slot was er een open inloop voor iedereen die belangstelling had. “Bezoekers konden zich op tal van manieren oriënteren, bijvoorbeeld op stages, bbl-plekken, maar ook op banen en de daarbij behorende profielkeuzes.”

Mensen en bedrijven bereiken
Nick en zijn collega’s hebben contacten kunnen leggen met diverse technische bedrijven in de regio. Daarnaast waren enkele leerlingen geïnteresseerd in de bbl-trajecten van Werk en Vakmanschap. Ook meerdere zij-instromers toonden interesse. “Het is goed dat we aanwezig waren. We zijn nu anderhalf jaar actief vanuit deze vestiging en hopen zodoende steeds meer mensen en bedrijven te bereiken.”