Netwerken bij leerlingen en docenten

17 maart 2017

De Open Dag op het Da Vinci College in Dordrecht bracht de consultants van Werk en Vakmanschap Rotterdam in contact met leerlingen én met docenten. Karenza Schalk en Joanne Woerlee kijken met een tevreden gevoel terug. “We hebben veel informatie kunnen geven en volop nieuwe contacten gelegd.”

De Open Dag op 16 maart was de derde dit schooljaar. Het viel Karenza op dat veel leerlingen nog zeker één of twee jaren voor de boeg hebben. “Ik vind het heel goed dat ze zich nu al komen oriënteren. We hebben volop informatie kunnen geven over technische beroepen en onze BBL-trajecten in de techniek. Dit spreekt leerlingen aan die graag ‘met hun handen willen leren’. Ook ouders zijn enthousiast. Vooral omdat wij alle rompslomp uit handen nemen en een leerwerkplek regelen. Bovendien krijgen de BBL-leerlingen betaald. Ook aantrekkelijk natuurlijk.”

Van BOL naar BBL

Naast leerlingen spraken de consultants veel docenten. “We hebben met hen gesproken over leerlingen die uitstromen en mogelijk een baan in de techniek zoeken. Wij kunnen daar natuurlijk goed in bemiddelen. Verder blijkt een aantal leerlingen te willen switchen van BOL naar BBL. Dat komt vaker voor. Wij vangen deze leerlingen graag op en zoeken zo spoedig mogelijk een passende leerwerkplek voor ze.”