Netwerken met technische banen en kandidaten

12 oktober 2017

Voor Werk en Vakmanschap Groningen stond deze week in het teken van netwerken met technische banen en kandidaten. Op het netwerkplein in Leeuwarden en tijdens het netwerkcafé in Groningen ontmoette recruiter Kars Velting een flink aantal interessante mensen met een technische achtergrond.

Kars is enthousiast over de netwerkbijeenkomsten die door UWV werden georganiseerd. In De Harmonie in Leeuwarden sprak hij afgelopen woensdag vooral over de mogelijkheid van werken en leren via Werk en Vakmanschap. “Dit spreekt met name jongeren aan. Naast jongeren die dit serieus in overweging nemen, sprak ik kandidaten met technische affiniteit. We gaan daar zeker een vervolg aan proberen te geven.”

In het netwerkcafé in Groningen kregen werkzoekenden de gelegenheid om in korte tijd in contact te komen met mogelijke werkgevers. Natuurlijk was Werk en Vakmanschap hierbij aanwezig. “We hebben een uitgebreid netwerk van technische, logistieke en industriële bedrijven en weten welke functies waar beschikbaar zijn. We zetten ons graag in voor mensen die de slag willen. Natuurlijk is enige technische achtergrond wenselijk. Eventueel vullen wij dit aan met de nodige opleidingen of trainingen. Zo bieden we werkzoekenden de kans om het te maken in de techniek.”