Nick wint Lego pakket

31 oktober 2017

Een bezoek aan de Techniekdag de Liemers in de Markthal in Didam, pakt voor Nick van Uum (8 jaar) uit Zeddam extra feestelijk uit. Hij heeft namelijk het Lego-pakket gewonnen, dat Werk en Vakmanschap samen met lidbedrijf Von Gahlen Nederland B.V. verlootte onder de deelnemers. “Het enige wat ze moesten doen, was een rebus goed oplossen”, leggen consultants Maureen Bekkink en Martine Dekkers van Werk en Vakmanschap in Velp uit. “Een deel daarvan kregen ze in de stand van Von Gahlen, het andere deel kregen ze bij ons.”

Het is één van de vele activiteiten die deze Techniekdag voor de kinderen in petto had. De jaarlijkse Techniekdag richt zich op basisschoolleerlingen en hun ouders of andere begeleiders. Opleidingen en bedrijven presenteren zich aan de hand van allerlei activiteiten. Het is een echte kijk-, speel- en doedag waarbij de kinderen kunnen metselen, programmeren en heuse Virtual reality brillen kunnen ervaren.

Informatie verstrekken
“Wij zijn hier jaarlijks bij aanwezig. Kinderen kunnen in onze stand hangertjes maken. Terwijl zij actief bezig zijn, informeren wij hun ouders over onze bbl-trajecten, onze coaching en begeleiding en de goede contacten met het regionale onderwijs”, vertellen Maureen en Martine enthousiast. Ze zijn enthousiast over de samenwerking met Von Gahlen Nederland B.V. in Zevenaar. “We werken veel samen, onder andere voor de plaatsing van leerling- en vakvolwassen technici. En nu dus ook op deze Techniekdag. Die opzet is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.” Ook Nick is blij. Hij kan aan de slag met het mooie Lego-pakket ter waarde van 100 euro.