Nieuw lidbedrijf BeWi Synbra RAW

05 december 2018

“Het kost ons moeite om goed personeel binnen te halen. Tot voor kort werkten we hiervoor met drie organisaties samen. Werk en Vakmanschap kwam steeds beter uit de bus. Om die reden hebben we de banden aangehaald. De consultants van Werk en Vakmanschap zitten dicht op de markt en denken mee.”

Alan Moss is Finance Manager Upstream RAW bij BEWi Synbra RAW in Etten-Leur, onderdeel van het Zweedse BEWi Synbra. BEWi Synbra heeft in Nederland vijf vestigingen. BEWi Synbra in Etten-Leur is specialist in geëxpandeerd polystyreen (EPS) en speciale schuimmaterialen voor toepassing in industriële producten en oplossingen en duurzame isolatiesystemen. Op deze locatie werken circa 90 medewerkers.

Aanpassen instroom

In samenspraak met de consultants van Werk en Vakmanschap heeft Moss de instroom van medewerkers aangepast aan de (on)mogelijkheden van de huidige arbeidsmarkt. “We hebben nu via Werk en Vakmanschap zes operators in huis, waaronder enkele leerlingen. Dat is nieuw voor ons.” Verder heeft Moss besloten om de instroomeisen te richten op Vapro A/B-niveau. “Alleen bij de polymerisatie-afdeling is Vapro C echt noodzakelijk. Maar mensen van dit niveau zijn nóg lastiger te vinden. Om die reden starten we nu met Vapro A/B. Wie echt goed en gemotiveerd is, kan doorgroeien en komt bij ons primaire productieproces terecht.”

Vruchten plukken

Moss waardeert de manier waarop de consultants meedenken. “Werk en Vakmanschap heeft bijvoorbeeld meegeholpen om het proces van opleiden aan te passen. Daarnaast zijn ze praktisch. Eén jongen zou pas in september met zijn opleiding starten. We hebben samen besloten hem al eerder te laten komen. Zo kon hij goed voorbereid met zijn school beginnen.” Inmiddels is de in- en uitstroom van medewerkers een continu proces. “We bieden mensen graag een kans. Natuurlijk zal niet iedereen blijven, maar inmiddels realiseren we ons dat we blij moeten zijn als we een aantal jaren de vruchten kunnen plukken van een gemotiveerde medewerker.”