Nieuw lidbedrijf: CNC Grondstoffen

22 mei 2018

“Met name voor onze vestiging in Moerdijk is het belangrijk dat we ons profileren en goed laten zien wie we zijn en wat we kunnen. We zijn een echt productiebedrijf, maar hebben daarnaast een grote transporttak. We hebben vooral behoefte aan monteurs, chauffeurs en operators. Die zijn schaars. Samen optrekken is naar mijn idee goed. Natuurlijk zijn we binnen de Coöperatie Werk en Vakmanschap concurrenten van elkaar als het op resources aankomt, maar het is belangrijk om de vensters open te houden en kennis te delen.”

Jenke Peters is operationeel manager bij CNC Grondstoffen (hierna CNC). Dit bedrijf, met vestigingen in Moerdijk, Milsbeek en één in Polen, produceert champignonsubstraten. Deze substraten worden gemaakt uit afvalstromen, waaronder paardenmest. “We hebben circa 450 mensen in dienst. We halen zelf de paardenmest op bij maneges in binnen- en buitenland en leveren de substraten zelf bij de champignonkwekers af. Verder hebben we een eigen onderhoudsorganisatie. In de vestiging Moerdijk bestaat de technische dienst uit 25 medewerkers, waaronder garage-, elektro- en mechanische storingsmonteurs. En uiteraard een veertigtal operators in de fabrieken.”

Leerlingen werven Voor de instroom van nieuwe medewerkers heeft CNC inmiddels goede ervaringen met bbl-leerlingen. “We zien dat vakvolwassen technici nóg schaarser zijn dan jongeren. Bovendien brengen jonge, frisse mensen een nieuw elan met zich mee. Voordeel bij CNC is dat monteurs zich binnen de TD op verschillende vakgebieden kunnen ontwikkelen. En waar een klassieke chauffeur gefocust is op zoveel mogelijk uren, kiezen de jongere chauffeurs bijvoorbeeld veel meer voor een goede balans tussen werk en privé. We staan daar nadrukkelijk voor open. Over elke manier om goede medewerkers te werven, willen we met Werk en Vakmanschap praten. Daar is ons veel aan gelegen.”

 

Dit artikel is verschenen in de april editie 2018 van ons vakblad Vakkennis.