Nieuw lidbedrijf: De Bont Elektrotechniek B.V.

19 juni 2019

“Mijn lidmaatschap van de Coöperatie Werk en Vakmanschap sluit aan bij de lange termijnvisie die ik heb voor mijn bedrijf. Ik beschouw Werk en Vakmanschap als een belangrijke partner voor de instroom van nieuwe medewerkers en het opleiden van technici. Dat is hún vak. Op deze manier zet ik in op het waarborgen van de continuïteit van mijn bedrijf.”

Bijna twintig jaar geleden startte Alwin de Bont het bedrijf De Bont Elektrotechniek in Oud Gastel. Momenteel heeft hij dertig medewerkers in dienst en voorziet hij een groei met nog eens tien mensen. “Wij zijn met name actief in de woningbouw en utiliteit. Daarnaast zijn we sterk in beveiligingstechniek. Kwaliteit is belangrijk, ook in de service die we bieden. Zo zijn we ver op het gebied van automatisering. Voor klanten hebben we een serviceportaal en eventuele storingen kunnen gemeld worden via een app.”

Ambassadeurs voor het bedrijf

Voor de instroom van nieuwe medewerkers werkt hij graag samen met de consultants van Werk en Vakmanschap in Roosendaal. “Het is prettig dat mijn contactpersoon Tanja Veldhoen en haar collega’s goed weten welke mensen wij zoeken. Vergeleken met vele andere bureaus maken zij serieus werk van een eerste screening. Dat betekent dat ik alleen kandidaten krijg voorgesteld, waarmee we ook daadwerkelijk iets kunnen. Dat scheelt mij een hoop tijd en ergernis.” De kandidaten die De Bont zoekt hebben bij voorkeur een achtergrond in de elektrotechniek. Verder is hij bereid om in opleidingen voor zij-instromers te investeren. Hij vertelt dat, door de voortschrijdende techniek, de eisen steeds hoger komen te liggen. “Naast technische kennis, zoek ik met name mensen die als het ware ambassadeur kunnen én willen zijn voor ons bedrijf.”

Belang van opleiden

Naast zijn werk, geeft De Bont één avond per week les. “Die ervaring verrijkt me. Ik pas dit ook toe in mijn bedrijf. Vroeger zag ik opleiden als een kostenpost. Inmiddels realiseer ik me dat het bieden van opleidingen dé kans is om medewerkers voor je bedrijf te behouden.”