Nieuwe operators voor maken en verpakken donuts en croissants

28 november 2018

De Open Avond afgelopen week bij Europastry in Oldenzaal bracht ruim tien potentiële operators op de been. Zij gaven eerder bij consultant Emiel Luimes van Werk en Vakmanschap in Enschede aan interesse te hebben in een functie bij deze toonaangevende fabrikant van donuts en croissants. De Open Avond informeerde hen over alle ins en outs. Emiel verwacht dat een flink aantal van deze kandidaten binnenkort aan de slag zal gaan.

Eerst rondkijken en je goed laten informeren en dan pas solliciteren; dat is de werkwijze die Werk en Vakmanschap en Europastry hanteren voor de werving van nieuwe operators. Het gaat het bedrijf voor de wind en vanwege deze groei is een flink aantal nieuwe operators nodig, zowel voor de bakkerij- als de verpakkingsafdeling.

Rondleiding
De Open Avond duurde ruim twee uur en bestond onder andere uit een uitgebreide rondleiding door alle productiehallen. “Vanuit Europastry is het een en ander verteld over het bedrijf. Zelf heb ik de kandidaten geïnformeerd over onze werkwijze, de salarisvoorwaarden en het vervolgtraject. Aanvullend was er ruimte voor vragen. Daar is volop gebruik van gemaakt.”

Nieuwe operators
Inmiddels zijn de vervolggesprekken in volle gang. “Het kan snel gaan. Komende week zijn er zelfs al enkele afrondende gesprekken bij Europastry op locatie. Als alles naar wens gaat, verwacht ik dat we met deze Open Avond zeker vijf of zes nieuwe operators hebben gevonden voor Europastry.”