Nóg harder werken aan procesoperators in de dop

05 februari 2018

De Open Dag van de afdeling Laboratorium- & Procestechniek vorige week aan het Noorderpoort in Groningen heeft recruiter Kars Velting één ding duidelijk gemaakt. “We moeten nog sterker inzetten op het basisonderwijs en kinderen al vroeg met procestechniek laten kennismaken. Er zijn in Groningen zoveel mogelijkheden in die richting, dat het belangrijk is dat jongeren én ouders deze richting serieus overwegen.”

Tijdens de Open Dag waren naast Werk en Vakmanschap nog vier bedrijven aanwezig. Drie daarvan gericht op laboratoriumtechniek, één procesbedrijf en Werk en Vakmanschap als enige dienstverlener op het gebied van technische bbl-trajecten. Voor Kars, die werkt bij Werk en Vakmanschap in Groningen, een bewijs dat zijn organisatie leerlingen een uniek aanbod doet. “We hebben een bijzondere rol. Veel leraren zien ons als partner. Ze komen vaak samen met leerlingen naar ons toe om de mogelijkheden van een bbl-opleiding te bespreken.”

Toekomstperspectief
Dat laatste heeft Kars vorige week volop gedaan. Hij sprak aanstormende talenten, leerlingen die van bol willen overstappen naar bbl en tal van andere procesoperators in de dop. “Sommigen hebben al een goed beeld van het werk. Anderen moet je meenemen en met voorbeelden van lokale bedrijven duidelijk maken wat het werk inhoudt. Ook ouders kun je op zo’n manier meenemen. Zij realiseren zich dat het een richting is met volop toekomstperspectief.”