Online VMBO voorlichting wérkt

25 maart 2021

Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Dat dacht ook Eric Riemens, vestigingsmanager bij Werk en Vakmanschap in Terneuzen. Waar hij en zijn collega’s normaal in deze periode op veel scholen langs gaan om voorlichting te geven over bbl-opleidingen in de techniek, blijven nu veel scholen daarvoor gesloten. “Gastlessen, beroepenmanifestaties; het is er dit jaar niet bij. Om VMBO-leerlingen toch te kunnen infomeren over werken en leren in de techniek, hebben we deze online voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. En met succes.”

De afgelopen week waren maar liefst twee avonden gereserveerd voor deze voorlichtingsrondes. De uitnodigingen hiervoor werden verstuurd door leraren, teamleiders en decanen van Zeeuwse VMBO-scholen. De ouders die zich met hun zoon of dochter aanmeldden, ontvingen een MS Teams link om bij de voorlichting aan te sluiten.  “Mijn collega’s, recruiters Robin de Reuver en Romy Dierickx, verzorgden de avond. Zij gaven informatie over Werk en Vakmanschap en onze rol bij het coachen en begeleiden van technische talenten, die kiezen voor een bbl-opleiding in de techniek. Natuurlijk zijn ook de verschillende technische richtingen uitgebreid aan bod gekomen, evenals de vele vacatures die we in Zeeland hebben. Momenteel kunnen we direct 25 leerlingen plaatsen in een werken-en-lerenbaan. Ook dat is natuurlijk interessant voor leerlingen en hun ouders.”

Verder praten over techniek
De online voorlichtingsavond krijgt wat Eric betreft komende week een vervolg. Bij belangstelling wordt met iedere leerling die interesse heeft een individuele afspraak gemaakt om verder te praten over de mogelijkheden en de kansen die Werk en Vakmanschap biedt. De online voorlichting zou in de ogen van Eric zo maar eens een blijvertje kunnen worden. “Natuurlijk hopen we volgend jaar weer gewoon op de scholen te kunnen rondlopen, maar deze manier werken, is een goed alternatief.”