Ontdek de opleiding van je dromen!

12 december 2017

Met deze belofte ging de StudieBeurs West afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam van start. Duizenden jongeren deden tijdens hét studiekeuze-evenement op 8 en 9 december inspiratie op voor de toekomst. Op StudieBeurs West waren ruim 50 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland aanwezig, waaronder Werk en Vakmanschap.

Els Burgers, consultant bij Werk en Vakmanschap in Rotterdam, is enthousiast over de beurs. “We stonden dit jaar samen met Stedin. Stedin is heel herkenbaar en trekt volop de aandacht. Dat bood ons volop gelegenheid om te vertellen over onze bbl-trajecten. Onder andere bij Stedin, in de richting elektro of gas, maar uiteraard ook in de andere technische richtingen bij andere bedrijven.”

Vervolggesprekken
De dagen zijn echt verschillend. Op vrijdag komen de leerlingen vaak met hun klas. Dit zijn met name derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen én hun docenten. “We hebben onze dienstverlening kunnen presenteren en ook contacten kunnen leggen met diverse scholen. De zaterdag is met name bedoeld voor de leerlingen en hun ouders. Op die dag hebben we veel leuke gesprekken gevoerd, zowel met jonge studenten als met studenten die graag willen overstappen naar de techniek. We gaan zeker enkele vervolggesprekken inplannen.”