Ontdekken hoe leuk techniek is

02 oktober 2017

De Techniekdag, afgelopen zaterdag in Nijmegen, bood kinderen, ouders, leerkrachten en andere belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met de boeiende wereld van de techniek. Proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek uitgaan, programmeren, spelen met techniek: deze dag had alles in zich! Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig met informatie en een leuke activiteit. Bij de stand maakten tal van kinderen hun eigen button. Ook konden ze hun eigen hangertje maken.

Kevin Grapperhaus, consultant bij Werk en Vakmanschap in Nijmegen, kijkt met veel plezier terug op de dag. “Het lijkt of er ieder jaar meer belangstelling is. Dit jaar zijn zeker vijfduizend bezoekers geteld. Logisch, want het is echt ontzettend leuk. Kinderen vliegen van hot naar her en ontdekken spelenderwijs alle technische vakgebieden.” Naast de consultants uit Nijmegen, waren ook collega’s van de vestiging Noordoost-Brabant aanwezig.

Bouwen van een robotborstel
Omdat Werk en Vakmanschap aangesloten is bij ‘Vrienden van de Mechanische Techniek’, was de stand van Werk en Vakmanschap ook de plaats waar een onderdeel gehaald kon worden voor het bouwen van een robotborstel. “De onderdelen voor de robotborstel waren verdeeld over verschillende stands. Kinderen werden op deze manier verleid om overal langs te gaan. Als ze eenmaal alle onderdelen hadden verzameld, konden ze de robotborstel bij de stand van Royal Smit Transformers in elkaar zetten. Bij dit bedrijf volgen momenteel zeker twintig jongeren via ons een werkleertraject. Het was erg leuk dat juist deze jongens bereid waren gevonden om de kinderen te helpen bij de bouw.”