‘Ontzorgen spreekt aan’

19 januari 2017

Het Hondsrugcollege in Emmen organiseerde deze week een brede voorlichtingsavond voor de VMBO-leerlingen en hun ouders/verzorgers. Werk en Vakmanschap Emmen nam hieraan deel en verzorgde twee presentaties over werken en leren in de techniek.

Consultant John Borsboom was hierbij aanwezig, samen met vestigingsmanager Sander Spithoven. “Ik signaleerde met name veel interesse voor elektrotechniek en metaaltechniek. Natuurlijk zijn we hier op ingegaan, maar het is belangrijk te weten dat Werk en Vakmanschap techniek breed actief is. Onze kracht is dat we onze BBL-leerlingen net dat stukje extra begeleiding kunnen geven en ontzorgen in het vinden van een uitdagende leer-/werkplek. Dat spreekt aan. En natuurlijk het salaris; ook dat is voor veel jongeren een duidelijk pluspunt.”

Gemotiveerde keuze
De avond was puur bedoeld als voorlichting. “We hebben geen cv’s ingenomen, maar duidelijk aangegeven wat wij voor technische BBL-leerlingen kunnen betekenen. We hopen dat iedereen een gemotiveerde keuze maakt en staan klaar om leerlingen en bedrijven met elkaar te matchen.”